Καλούνται να πληρώσουν φόρους για αναδρομικά που έλαβαν αλλά δεν υπεβαλαν συμπληρωματική δήλωση

Τελευταία ενημέρωση10/01/2020

Σας γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάδελφοι έλαβαν αυτές τις ημέρες ειδοποιήσεις απο την ΑΑΔΕ με τις οποίες καλούνται να καταβάλουν φόρο . Σύμφωνα με δημοσιεύματα φθάνει σε μερικούς   ακόμα και 40.000 ευρώ ο καθένας ( σε δικούς μας απόστρατους ευτυχώς σε μικρότερα ποσά).
Πριν από το τέλος του 2019,  εντοπίστηκαν έπειτα από διασταύρωση στοιχείων περίπου 190.000 υποθέσεις που παραγράφονταν στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις περίπου 190.000 υποθέσεις εξαιρέθηκαν περίπου 35.000 υποθέσεις στις οποίες ο έξτρα φόρος ήταν σχεδόν μηδενικός. Επί της ουσίας αυτές τις υποθέσεις λόγω πίεσης χρόνου τις άφησαν να παραγραφούν. Εξετάστηκαν 155.000 υποθέσεις εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι για περίπου μία στις δύο  δεν είχε υποβληθεί τροποποιητική δήλωση.
Από τη νέα εκκαθάριση που πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ,  προκειμένου να μην παραγραφούν, διαπιστώθηκε ότι δεν καταβλήθηκαν φόροι ύψους 93 εκατ. ευρώ.
Πλήθος φορολογουμένων, αν και εισέπραξαν το έτος 2013 αναδρομικά μισθών και συντάξεων προηγούμενων ετών δεν υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις ως ώφειλαν, και τα εισοδήματα αυτά δεν περιελήφθησαν ούτε στη δήλωση του οικονομικού έτους 2014 ούτε σε κάποια τροποποιητική δήλωση. 
Από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά οι εφορίες όλης της χώρας βεβαίωναν μαζικά φόρους με βάση τα στοιχεία που είχαν αποστείλει τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο, οι ΔΕΚΟ και άλλοι οργανισμοί για τα αναδρομικά που κατέβαλαν σε εργαζομένους και συνταξιούχους.  Τα εκκαθαριστικά έχουν ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και οι τελευταίοι καλούνται τώρα να πληρώσουν τον φόρο που επιχείρησαν να αποφύγουν τα προηγούμενα χρόνια.
Η Ομοσπονδία μας είχε επισημάνει σε ανάρτησή της την υποχρέωση όλων μας να υποβάλλουμε τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις , αλλά προφανώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα να καλούνται να πληρώσουν εκτός απο τον αναλογούντα φόρο και πρόστιμο με τις προσαυξήσεις , που είναι μια σηματική οικονομική επιβάρυνση στους δύσκολους καιρούς που περνάμε .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν δήλωσαν τα αναδρομικά και καλούνται ως ανωτέρω να πληρώσουν τα καταλογισθέντα να απευθυνθούν στους λογιστές τους προκειμένου  να κάνουν χρήση της νέας ευεργετικής πάγιας ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, αποπληρώνοντας τα χρέη τους σε έως και 24 δόσεις. Υποβάλλοντες στοιχεία αφού τα ζητήσουν ( εφόσον δεν τα έχουν ) απο το Γ.Λ.Κ. και τα Ταμεία ΤΕΑΔΥ - ΜΤΠΥ -ΕΤΕΑΕΠ )
Μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του φόρου και εφόσον οι υπόχρεοι δεν σπεύσουν να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης, οι Αρχές θα προχωρήσουν στην κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών ή της ακίνητης περιουσίας τους εφόσον διαθέτουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο